Від початку

Від початку "хлібного перемир'я" окупанти обстріляли позиції ЗСУ 32 рази

Укрінформ
Українська сторона СЦКК за період "хлібного перемир'я" з 21 липня до 2 вересня зафіксувала 32 обстріли з боку російсько-окупаційних військ, під час яких по позиціях Об'єднаних сил ворог випустив 247 боєприпасів.

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

"В період з 21 липня по 02 вересня 2019 року противник здійснив 32 обстріли позицій підрозділів Об'єднаних сил. Встановлено, що під час вогню окупанти випустили 247 боєприпасів, з них артилерійських снарядів калібром 122 мм (дев'ять снарядів), міномети 82-го калібру (112 мін), міномети 120-го калібру (126 мін)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти випустили 11 мін по захисниках Майорська

Як зазначається, в одному з випадків, 29 серпня, під обстріл потрапило подвір’я житлового будинку в селищі Новолуганському. Внаслідок влучення кулі калібру 7,62 мм було поранено 79-річну жінку. Постраждалу було доставлено до Світлодарської міської лікарні.

Крім того, 31 серпня, збройні формування Російської Федерації та їхні найманці здійснили обстріл району населеного пункту Водяне із заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібром 122 мм. Внаслідок артобстрілу спостерігачі зафіксували: вирву, утворену влучанням снаряду на присадибну ділянку житлового будинку, а також ураження уламками даного снаряду північної стіни житлового будинку по вул. Дачній; чотири вирви, утворені влучанням снарядів по житловій вулиці; вигорання рослинності та ушкодження вогнем будівель, спричинені пожежею, що розпочалась внаслідок артилерійського обстрілу.

У пресслужбі наголошують, що наведені факти свідчать про повне недотримання Мінських домовленостей, взятих на себе зобов’язань в межах Тристоронньої контактної групи щодо встановлення стійкого режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін, а також про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-