Україна випробувала модернізовані ракети

Україна випробувала модернізовані ракети "Вільха-М"

Укрінформ
На півдні Одещини, в районі населеного пункту Лебедівка, у п'ятницю успішно проведено випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню "Вільха-М".

Про це повідомляє сайт РНБО.

"30 серпня на півдні Одеської області відбулися випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню "Вільха-М" зі збільшеною дальністю ураження. Стрільби модернізованими ракетами "Вільха-М" завершені успішно", - зазначив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос після завершення випробувань.

За його словами, РНБО ухвалила низку рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання нових ракет для реактивних систем залпового вогню.

"Вільха-М" - розробка конструкторів підприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Виробництво зазначених ракет здійснюватиметься в Україні за замкненим циклом. Максимальна дальність польоту ракети - 130 кілометрів. Це глибока модернізація радянської РСЗВ 9К58 "Смерч" з коректованим боєприпасом.

Як повідомлялося, відповідно до сповіщень NOTAM A2762/19 та A2761/19 у п’ятницю та суботу (30 та 31 серпня 2019 року) відбуватимуться ракетні пуски на півдні Одеської області. В цей час буде обмежено доступ до мисів Калфа і Льодники та 1-10 кілометра морської коси від населеного пункту Лебедівка Татарбунарського району.

Читайте також: Україна налагодила повний цикл виробництва ракетного озброєння

До ракетних стрільб України на півдні Одеської області Росія підготувала провокацію з метою ускладнення чергового етапу випробувань вітчизняних ракетних комплексів. Зокрема, було перекрито на час ракетних стрільб прилеглу до району пусків морську ділянку у Чорному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-