У Харкові вшанували пам’ять загиблих захисників України

У Харкові вшанували пам’ять загиблих захисників України

Фото
Укрінформ
Вшанування пам’яті захисників Україні, серед яких більше 200 земляків, відбулося біля пам’ятника Тарасу Шевченку в центрі Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Представники влади, учасники АТО та ООС, представники громадських та волонтерських організацій та духовенства зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку, тримаючи у руках фото загиблих військових та квіти. Після хвилини мовчання пролунала пісня "Плине кача", з якою традиційно, з часів Революції Гідності, проводжають загиблих в останню путь. Після цього учасники акції поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, та висловили у вільний мікрофон слова подяки захисникам України.

У Харкові вшанували пам'ять загиблих за Україну / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

"Цього року ми вперше, відповідно до Указу Президента, офіційно відзначаємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Заснування пам’ятної дати є дуже своєчасним. На Харківщині поховано 208 чоловік, , які загинули під час АТО та ООС. Більше 300 чоловік отримали інвалідність під час бойових дій. Загалом більше 15 тисяч мешканців області мають статус учасників бойових дій. Територіальна цілісність держави особливо важлива для приграничної Харківщини, яка п’ять років тому опинилася під реальною загрозою окупації", - зазначив у своєму слові на заході заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

Читайте також: У Запоріжжі помолилися за загиблих захисників

Пам’ятний захід також пройшов на Алеї Слави на міському кладовищ. Сім’ї загиблих, волонтери та бійці АТО вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, виконали Гімн України та поклали квіти до могил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-