Хвилиною мовчання та салютом вшанували у Чернігові пам’ять загиблих захисників

Хвилиною мовчання та салютом вшанували у Чернігові пам’ять загиблих захисників

Фото
Укрінформ
У Чернігові пам’ять загиблих захисників України влада і громадськість вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів до стели з фотографіями воїнів та Героїв Небесної сотні, а також військовим салютом.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА.

"Сьогодні у сквері імені М. Попудренка чернігівська громада хвилиною мовчання вшанувала пам'ять земляків, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. На їх честь пролунали залпи військового салюту. Опісля керівники області та міста, представники органів влади, підприємств, установ і закладів, громадськості, військовослужбовці, члени родин загиблих Героїв поклали квіти до меморіальних стел загиблим бійцям АТО/ООС та Героям Небесної сотні", - йдеться у повідомленні.

Пам’ять загиблих захисників вшанували у Чернігові / Фото: cg.gov.ua

Зазначається, що за п’ять років воєнних дій на сході України Чернігівщина втратила 172-х своїх синів. З них 141 боєць посмертно удостоєний ордена "За мужність" ІІІ ступеня.

Як відомо, Указом Президента України Володимира Зеленського 29 серпня визначено Днем пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. В облдержадміністрації звертають увагу, що одним із ініціаторів встановлення цього Дня є громадська організація "Єдина родина Чернігівщини", яка неодноразово зверталася до Президента з цього приводу.

Читайте також: Пам’ять загиблих захисників України вшанували на горі Карачун

Сама ж дата обрана не випадково: 29 серпня 2014 року сталися трагічні події під Іловайськом - запеклі бої за місто, які закінчилися розстрілом українських військових. Чернігівщина тоді втратила п’ятьох земляків: Олександра Уткіна, Андрія Єсипка, Богдана Жайворонка, Сергія Джевагу та Юрія Хуторного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-