Українська сторона призупинила демонтаж укріплень біля Станиці

Українська сторона призупинила демонтаж укріплень біля Станиці

Фото
Укрінформ
Українська сторона призупинила демонтаж фортифікаційних споруд біля мосту в Станиці Луганській до початку синхронних робіт з боку окупантів.

Про це з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю та координації повідомив пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, 25 серпня піротехнічний підрозділ української сторони вчергове розпочав обстеження ділянки місцевості для проведення демонтажних робіт на ділянці Станиця Луганська. Водночас з боку окупаційної влади станом на 09.00 жодних інженерних робіт не проводиться.

Тому, як наголосили в СЦКК, “українська сторона змушена зупинити всі роботи до початку синхронного демонтажу на ділянці розведення номер 1”.

Також повідомляється, що на зазначену ділянку прибули представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з метою оцінки оперативної обстановки, з’ясування поточного стану справ та заходів.

Читайте також: За добу окупанти 4 рази не пропустили патрулі ОБСЄ на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, учасники Тристоронньої контактної групи 17 липня дійшли порозуміння щодо ремонту й експлуатації мосту в Станиці Луганській. Згідно з досягнутими домовленостями сторони одночасно мають розпочати ремонт мосту: українська сторона відновить завалений проліт, а ОРЛО — покриття та огородження.

31 липня Тристороння контактна група домовилася про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня.

Напередодні, 24 серпня, підрозділ ДСНС України розпочав демонтаж фортифікаційної споруди ближнього до мосту опорного пункту в районі Станиці Луганської в рамках підготовки до ремонту мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-