Член місії ОБСЄ, який у соцмережах підтримував

Член місії ОБСЄ, який у соцмережах підтримував "Л/ДНР", залишив Україну – МЗС

Укрінформ
Член Моніторингової місії ОБСЄ громадянин РФ Микола Алексєєв, який висловлювався у соцмережах на підтримку "Л/ДНР", уже залишив територію України.

Про це йдеться у відповіді Міністерства закордонних справ України на запит Радіо Свобода.

«МЗС України було порушено питання щодо зухвалої антиукраїнської риторики М.Алексєєва перед СММ ОБСЄ. Главою місії було вжито відповідних заходів, а М.Алексеєв залишив територію України», – йдеться у листі.

Водночас МЗС нагадало, що члени місії ОБСЄ мають дипломатичні картки відповідно до міжнародних угод України, тому користуються дипломатичним імунітетом.

«Відповідно до пункту 2 статті 5 Меморандуму «Привілеї та імунітети місії та її персоналу» місія та її члени, які є посадовими особами ОБСЄ, користуються на території України таким самим статусом, правами, привілеями та імунітетами, які надаються урядом дипломатичним представництвам, дипломатичним агентам, акредитованим в Україні, відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року... Згідно з пунктом 2 статті 8 Меморандуму «Візи та дипломатичні картки і номерні знаки», уряд України видає дипломатичні картки для всіх членів місії, які є посадовими особами ОБСЄ. Дипломатична картка Миколі Алексєєву була видана на підставі офіційного звернення (вербальна нота місії від 3 травня 2019 року)», – зазначається у відповіді.

Читайте також: ОБСЄ вжила заходів щодо члена місії на Донбасі, який підтримував "Л/ДНР"

Як повідомлялося, 9 серпня телеканал «1+1» оприлюднив матеріал про члена Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ громадянина РФ Миколу Алексєєва. Журналісти встановили, що Алексєєв висловлював у соцмережах антиукраїнські, агресивні погляди, закликав до насильства, підтримував сторону російських гібридних сил на Донбасі.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що «вжила заходів» щодо цього члена місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-