Журналіст не точно передав слова міністра про використання Україною допомоги Канади — посол

Журналіст не точно передав слова міністра про використання Україною допомоги Канади — посол

Укрінформ
У Канаді стверджують, що в Україні відсутня проблема простоювання військового обладнання, яке надійшло в країну з-за кордону.

Відповідне роз’яснення розмістив на своїй сторінці у Тwіttеr посол Канади в Україні Роман Ващук.

“Міністр Саджан висловлювався про проблеми використання військового обладнання в інших країнах. Як уточнюють у Міністерстві оборони Канади, нічого подібного він в Україні не спостерігав. Військово-технічне співробітництво координується із українським Міністерством оборони”, - зазначив Ващук.

Він додав, що канадський журналіст, який брав інтерв’ю у міністра оборони Канади Харджита Саджана, /twitter його слова. “Репортер Radio Canada International спроектував загальне міжнародне спостереження міністра конкретно на Україну. Міністр не це мав на увазі”, - зауважив посол.

Читайте також: В Україні простоює багато іноземного військового обладнання — Саджан

Нагадаємо, на початку тижня канадський суспільний мовник опублікував матеріал, в якому міністр оборони Канади нібито стверджував, що отримане від міжнародних союзників військове обладнання подекуди простоює в Україні на складах.

Читайте також: Міноборони заявляє, що гуманітарну допомогу Канади використовує за призначенням

Цю інформацію одразу спростували в українському Міноборони, зазначивши, що “усі матеріально-технічні засоби, які надійшли для потреб ЗС України від іноземних партнерів, отримані відповідно до чинного законодавства, обліковані, поставлені на озброєння та застосовуються за призначенням”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-