У ЄС засудили постачання Росією засобів радіоборотьби на Донбас

У ЄС засудили постачання Росією засобів радіоборотьби на Донбас

Оновлено
Укрінформ
Євросоюз закликає Росію припинити постачання високотехнологічних систем радіоперешкод та радіоелектронної боротьби своїм збройним формуванням на Донбасі.

Про це йдеться у заяві ЄС, оприлюдненій під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо Росію припинити постачання підтримуваним нею збройним формуванням на Донбасі високотехнологічного обладнання для глушіння сигналу", - йдеться у заяві.

В Євросоюзі рішуче засудили дедалі частіші атаки на безпілотники СММ ОБСЄ та перешкоджання їхній роботі.

"Ми стурбовані тим, що спроби виявити втрачений 27 червня БПЛА дальнього радіусу дії на непідконтрольній уряду території зазнали перешкод у вигляді "глушіння" і не дали жодних результатів. 12 липня вогонь стрілецької зброї був знову відкритий в напрямку міні-БПЛА СММ, цього разу біля Металіста, в непідконтрольному уряду районі за 7 км на північний захід від Луганська", - зазначається в заяві.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала на Донбасі сучасну російську станцію перешкод

В ЄС наголосили, що особи, відповідальні за будь-яке умисне пошкодження, знищення або втрату безпілотних літальних апаратів СММ та інших засобів, "повинні бути притягнуті до відповідальності - як політично, так і фінансово".

Як повідомляє міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm, з 2014 року також виявляли вказані російські системи на Донбасі та крім них фіксували станцію перешкод «Р-378Б» «Борисоглібськ-2», комплекс СПР-2М «Ртуть-БМ», станцію Р-934УМ.

Загалом в базі даних InformNapalm зібрані факти про використання РФ на Донбасі більш ніж 51 зразка озброєння та техніки, яка не могла стати трофейною, є новітньою, що тільки поступила на озброєння ЗС РФ та/або ніколи не постачалось в Україну. Майже про кожний тип техніки є деталізовані розслідування з фото, геолокацією її виявлення та додатковими фактами.

Як повідомляв Укрінформ, місія ОБСЄ неодноразово інформувала про виявлення різноманітних типів сучасних російських систем радіоперешкод та радіоелектронної боротьби, зокрема Р330 "Житель", "Леєр-3" РБ-341В, 1Л269 "Красуха-2", РБ-109A "Билина", "Торн", "Тирада-2", "Репеллент-1".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-