Щоб відбудувати міст у Станиці, треба відсунути укріплення іншої сторони — Зеленський

Щоб відбудувати міст у Станиці, треба відсунути укріплення іншої сторони — Зеленський

Фото
Укрінформ
Для відбудови зруйнованого мосту у Станиці Луганській, потрібно, щоб інша сторона відсунула свої укріплення.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський сьогодні під час відвідання разом з президентом Європейської ради Дональдом Туском зони розвелдення сил у Станиці Луганській, повідомляє пресслужба глави держави.

Фото: twitter.com/ZelenskyyUa
Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

«Ми хочемо відбудувати цей міст. Я публічно домовлявся з нашим урядом: знаходимо гроші – і дуже швидко будуємо його. Для цього необхідно відсунути укріплення іншої сторони. Якщо вони це зроблять, ми почнемо будувати міст і швидко це зробимо», – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що під час будівництва мосту людям забезпечать можливість перетину лінії розмежування.

Фото: twitter.com/ZelenskyyUa
Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

У Станиці Луганській Зеленський більш як на півкілометра пройшов далі нульової позиції ЗСУ вглиб зони розведення. Разом з Туском вони минули крайній пункт наших військових і дійшли до зруйнованого мосту, через який люди перетинають лінію розмежування та який планується відновити за умови дотримання перемир'я.

Фото: twitter.com/ZelenskyyUa
Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

Також Зеленський і Туск відвідали КСП 8-ї роти 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Збройних сил України, де заслухали доповідь про поточну безпекову ситуацію в районі проведення операції об'єднаних сил.

«Війська всі розведені. Командири готові. «Зради» жодної нема», – зазначив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Читайте також: Зеленський з Туском понад півкілометра пройшли вглиб зони розведення у Станиці

Також Президент України поспілкувався із заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном щодо координації дій у цьому регіоні.

Також глава держави оглянув позиції українських військових, перенесені в результаті розведення сил, і ознайомився з гуманітарними проектами на Донбасі, які реалізуються за підтримки Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і президент Європейської ради Дональд Туск побували у районі розведення сил і засобів №1 в Станиці Луганській в рамках робочого візиту Зеленського в Луганську область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-