СБУ розкрила аферу з вантажівками, через яку фінансували терористів

СБУ розкрила аферу з вантажівками, через яку фінансували терористів

Укрінформ
Працівники Служби безпеки України блокували канал фінансування тероризму через нелегальне постачання вантажних автомобілів на тимчасово окуповані території.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували, що починаючи з 2016 року мешканець ОРДЛО купував на території ЄС вантажні автомобілі, які реєстрував на території України. Потім під виглядом надання послуг з перевезення вантажів зловмисник переправляв транспортні засоби транзитом через Російську Федерацію замовникам на тимчасово окуповані території”, - йдеться в повідомленні.

Як установила СБУ, “перевізник” сплачував російській окупаційній адміністрації при реєстрації в ОРДЛО від 2% до 5% вартості ввезених вантажівок.

Читайте також: У Києві затримали одного з основних спонсорів "ЛНР" - Луценко

Зазначається, що за час існування протиправного механізму зловмисник переправив понад двадцять вантажних автомобілів загальною вартістю майже 13 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали чоловіка під час чергової спроби вивезення вантажівки через державний кордон України. Операція проводилася під процесуальним керівництвом прокуратури.

Організатору протиправної схеми оголошено про підозру у вчиненні злочину, на вивезення транспортного засобу з території України накладено заборону. Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-