Нас 350 тисяч. І ми не зможемо не стріляти у відповідь -  експерт

Нас 350 тисяч. І ми не зможемо не стріляти у відповідь - експерт

Укрінформ
В Україні налічується понад 350 тисяч осіб, які мають посвідчення учасника бойових дій, і які добре розуміють, що означає припинити стріляти у відповідь на обстріли російсько-окупаційних військ.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу заявив директор Інституту світової політики Євген Магда.

“Володимир Зеленський і Леонід Кучма мають розуміти, що в Україні є понад 350 тисяч людей, які мають посвідчення учасника бойових дій, які добре усвідомлюють що означає в цій ситуації “просто припинити стріляти” , - заявив Магда.

Він зазначив, що погано уявляє як це зробити технічно. Магда нагадав, що після підписання Мінських домовленостей українські війська в зоні АТО дійсно мали наказ не відповідати вогнем на вогонь. Однак після початку Операції Об'єднаних сил їм дозволили захищатись і відкривати вогонь у відповідь.

“Українські військові відтоді відновили контроль над низкою населених пунктів. Вони невеликі, але часом це позиції на місцевості, які дозволяли бойовикам вести вогонь і завдавати суттєвих втрат українським воякам. Тому ініціатива президента, яка свого часу вилилась в слова “треба просто припинити стріляти”, навряд чи може бути реалізована після його єдиної поїздки до зони операції Об'єднаних сил”, - вважає експерт.

Читайте також: Інформатор терористів на Луганщині сів на 4 роки

Як повідомлялося, спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдік після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі в Мінську 5 червня заявив, що ТКГ на наступному засіданні розгляне питання про зняття економічної блокади з ОРДЛО. За словами Сайдіка, ця пропозиція була зроблена представником України на переговорах у Мінську Леонідом Кучмою. Сайдік додав, що її підтримали й представники ОРДЛО, і це питання буде винесено на розгляд засідання економічної підгрупи під час наступної зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-