Росію вважають агресором 65% українців

Росію вважають агресором 65% українців

Опитування
Укрінформ
Більшість населення України вважає Росію агресором щодо України.
Такі дані соціологічного дослідження, проведеного у період 29 травня - 3 червня 2019 року, оприлюднила група "Рейтинг".

Згідно з опитуванням 65% респондентів вважають Росію агресором щодо України, 27% дотримуються протилежної думки, 9% - не змогли відповісти на це запитання.

На Заході Росію вважають агресором 86% опитаних, на Сході - 36%, у Центрі - 72%, на Півдні - 47%. Серед виборців "Європейської солідарності" 93% називають Росію агресором, "Громадянської позиції" - 91%, "Голосу" - 85%, партії "Сила і честь" - 83%, "Батьківщини" - 79% і "Слуги народу" - 62%. Натомість 86% виборців партії "Опозиційна платформа - за життя" не вважають Росію країною-агресором.

При цьому 38% респондентів виступають за припинення військових дій на Донбасі та замороження конфлікту, 22% – за надання цим територіям самостійного або ж федеративного статусу у складі України. Лише 5% – за повне відділення окупованих земель. З іншого боку 18% підтримують продовження військових дій до повного відновлення української влади на всьому Донбасі.

Читайте також: Дві третини українців - за єдину державну мову

Група "Рейтинг" провела соціологічне дослідження у період 29 травня - 3 червня 2019 року. Опитано населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність - 2000 респондентів.

Опитування було проведене методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-