На Луганщині понад 9,5 тисячі дітей отримали статус постраждалих від війни

На Луганщині понад 9,5 тисячі дітей отримали статус постраждалих від війни

Укрінформ
До служб у справах дітей Луганської області звернулися за отриманням статусу постраждалих понад 17 тисяч осіб, з яких 9509 отримали відповідний статус, документи ще понад 8 тисяч знаходяться в роботі, 287 особам відмовлено.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«Це новий напрям у роботі служб у справах дітей. Постановою Кабінету міністрів України від 5 квітня 2017 № 268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала в результаті військових дій і збройних конфліктів» визначено умови і підстави надання відповідного статусу. З них 9502 дітям – за фактами психологічного насильства в зв'язку з проживанням/перебуванням в умовах військових дій, збройних конфліктів, тимчасової окупації», - інформує прес-служба ЛОДА.

Сім дітей отримали поранення контузію, каліцтво. Найбільш активно ця робота проводиться в Попаснянському районі (2079 дітей) та у Лисичанську (1482 дітей).

Читайте також: Зеленський зустрівся з рідними та близькими полонених українців

Потенційно цей статус можуть отримати, зокрема, внутрішньо переміщені діти. У Луганській області їх враховано 21366 дітей. Найбільша кількість внутрішньо переміщених дітей зосереджена в Старобільському районі (3940 дітей), Сєвєродонецьку (2577).

Також постраждалими можуть бути визнані діти в населених пунктах, включених до переліку населених пунктів, розташованих на лінії розмежування і діти військовослужбовців, які загинули під час участі в антитерористичній операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-