На Сході загинули 283 військових батальйону

На Сході загинули 283 військових батальйону "Донбас"

Укрінформ
На сході України загинуло 283, та був поранений 141 військовослужбовець батальйону Національної гвардії України "Донбас".

Про це 29 травня заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує прес-служба МВС.

"На сході України загинули 283, поранення отримали 141 військовослужбовців "Донбасу", наших товаришів. 294 ваших побратимів отримали державні нагороди, 74 - посмертно. Я впевнений, що ви й надалі будете з честю захищати Україну", - сказав він.

За його словами, з травня 2014 року і до цього дня батальйон НГУ "Донбас" виконує бойові завдання у найгарячіших точках. "Україна покликала добровольців у найскладніший час, і саме вони стали тією силою, що дала відсіч ворогу", - сказав Аваков.

У свою чергу тимчасово виконуючий обов’язки командувача Нацгвардії Микола Балан зазначив, що від 30 травня 2014 року наказом Головнокомандувача було створено батальйон "Донбас", але ще 25 травня більшість військовослужбовців прийняли перше бойове хрещення в Карлівці.

Читайте також: За час агресії РФ на Донбасі загинули 2973 українські бійці

"За п’ять років ви набули досвіду та майстерності. Я дякую вам за службу, пишаюся, що ви у нас є. Слава Україні!", - сказав Балан.

Аваков вручив бійцям батальйону відзнаки МВС та цінні подарунки.

Як зазначають у МВС, рівно п’ять років тому в Україні було створено добровольчий батальйон "Донбас". Наразі батальйон "Донбас" є окремим структурним підрозділом спецпризначення, що входить в ВП 3035 і постійно дислокується у Слов’янську.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-