Кремль готує в “Л/ДНР” економічний колапс для усунення Суркова — Тимчук

Кремль готує в “Л/ДНР” економічний колапс для усунення Суркова — Тимчук

Укрінформ
У Кремлі і ФСБ Росії намагаються підірвати позиції «куратора російської політики на Донбасі» Владислава Суркова на території «ДНР» і усунути від влади його ставлеників на чолі з Денисом Пушиліним, щоб отримати повний економічний і політичний контроль над тимчасово окупованими територіями.

Про це у вівторок написав в Facebook народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«За інформацією групи «ІС», ФСБ РФ розпочала новий комплекс заходів, спрямованих на підрив позицій В. Суркова на території т.зв. ДНР і відсторонення від влади його ставлеників на чолі з Д.Пушіліним», - пише Тимчук.

Водночас, за його словами, паралельно з запуском інформаційної кампанії щодо зміни куратора «Л/ДНР» (Суркова на екс-посла РФ в Білорусі Михайла Бабича) і подачі Сурковим заяви про відставку в зв'язку з (формулювання в ході інформкампанії) «провалом його діяльності на українському напрямку» і «невдоволенням В.Путіна» (до варіації -« у зв'язку з тяжкою хворобою »), також проводиться комплекс заходів у соціально-економічній сфері.

Читайте також: Екс-посол РФ у Мінську може стати куратором "Л/ДНР" — Фейгін

«Так, за вказівкою генерал-полковника ФСБ Сергія Бесєди (головний куратор« Л/ДНР» від Луб'янки), керівництво «Внешторгсервис» (формально належить Сергію Курченку, але головні бенефіціари - генерал-полковник ФСБ Чемезов і генерал-полковник ФСБ Бесєда) не здійснює, або ж затримує виплати в «республіканський бюджет» з метою формування його катастрофічного дефіциту», - пише Тимчук.

Він зазначив, що «на думку луб'янских ініціаторів комбінації, такі кроки повинні вже в літній період привести до соціально-економічних потрясінь (припинення виплати зарплат і соцвиплат, а також недофінансування інших соціальних статей бюджету) і, відповідно, до критичного невдоволення діяльністю Пушиліна і його команди. Що, в свою чергу, дасть підстави для їх усунення і призначення підконтрольних Луб'янці людей».

«Таким чином, в передчутті запланованого Кремлем запуску через проросійські сили в Україні (яскравий приклад - Віктор Медведчук) «автономії Донбасу», хлопці з Луб'янки та їх покровителі з Кремля хочуть отримати не тільки повний економічний, а й політичний контроль над тимчасово окупованими територіями, відтіснивши інших гравців (ГРУ) », - підсумував керівник« ІС ».

Раніше повідомлялося, що російський екс-посол в Білорусі Михайло Бабич, ймовірно, буде курирувати політику Кремля на окупованих територіях Донбасу, змінивши на цій посаді Владислава Суркова.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив думку, що зміна куратора політики Росії на Донбасі не вплине на загальну політику РФ на тимчасово окупованих українських територіях, «оскільки в Кремлі рішення приймає тільки одна людина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-