В окупованому Донецьку закриваються ТЦ і супермаркети

В окупованому Донецьку закриваються ТЦ і супермаркети

Укрінформ
В окупованому Донецьку через зубожіння населення закриваються великі торговельні центри і мережеві супермаркети, їхніх працівників звільняють.

Про це повідомляє в Facebook громадська організація "Оборона Маріуполя".

"В тимчасово окупованому Російською Федерацією місті Донецьк значно посилилася соціальна криза, внаслідок низької платіжної спроможності громадян України, які змушені жити в окупації. Через зубожіння населення значно зменшилася кількість товарів, які надходять в окуповане місто, внаслідок чого закриваються великі торговельні центри", - йдеться в повідомленні.

За інформацією "Оборони Маріуполя", до 31 травня планується закриття «Центру оптово-роздрібної торгівлі «МОСТ» (до окупації - ТЦ "Метро") і мережі торгової марки «Лучіано». Співробітників зазначених закладів вже звільняють.

Станом на кінець травня у торговельних центрах мережі «Амстор Сity» практично відсутній вибір товарів, і вже закрився ряд магазинів по Донецьку (в районі ж/д вокзалу, біля цирку, на бульварі Шевченка, в Петровському районі міста). Закрилися також всі магазини мережі супермаркетів «Обжора».

Читайте також: Україні передали ще 60 ув'язнених з ОРЛО

У магазинах мережі «Перший республіканський супермаркет» і «Супермаркет «Народний» (до окупації належали українській компанії «АТБ-Маркет») фіксується обмежений асортимент товарів, велика частина торгової площі пустує.

Водночас, зазначили в "Обороні Маріуполя", у мирного населення практично немає коштів для покупки товарів першої необхідності.

Фото: facebook.com/mariupol.oborona

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-