Хомчак роз'яснив ситуацію навколо опитування військових про переговори з

Хомчак роз'яснив ситуацію навколо опитування військових про переговори з "Л/ДНР" та Росією

Укрінформ
Жодних вказівок від Президента щодо проведення досліджень стосовно ставлення військовослужбовців ЗСУ до можливих перемовин з так званими ЛНР/ДНР та Росією в Генштабі не отримували.
Про це йдеться в заяві начальника Генштабу – головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, оприлюдненій прес-службою Генштабу.

"Збройні сили України та я особисто від Президента України – Верховного головнокомандувача Збройних сил України жодних вказівок щодо проведення досліджень стосовно ставлення військовослужбовців Збройних сил України до можливих перемовин з так званими ЛНР/ДНР та Російською Федерацією не отримували. Адже зазначене питання не належить до компетенції Збройних сил України", - йдеться в заяві.

Як зазначається, за дорученням Хомчака було з’ясовано, що 17 травня 2019 року на нараді керівного складу ЗСУ начальником Генерального штабу – головнокомандувачем Збройних сил України було поставлено завдання провести аналіз даних наявних соціологічних досліджень стосовно підтримки громадянами України ведення перемовин з так званими ДНР/ЛНР з можливими наслідками для України.

"Будь-яких інших завдань, які б стосувались організації проведення соціологічного дослідження щодо ставлення військовослужбовців до можливих перемовин з так званими ДНР/ЛНР, керівним складом Збройних сил України не ставилось. Втім, деякими посадовими особами було перекручено зміст поставленого вище завдання та визначено неправомірне рішення. За моїм дорученням телеграму відповідного органу військового управління із провокаційним змістом було відмінено та відкликано. За даним фактом призначене службове розслідування", - наголошується в заяві.

Хомчак також повідомив, що ЗСУ виконують завдання за призначенням та відповідно до Конституції України знаходяться поза політикою.

Раніше сайт Фонду "Повернись живим" оприлюднив інформацію про те, що командири військових частин ЗСУ отримали документ, згідно з яким вони повинні провести опитування військових щодо ставлення до можливих перемовин з "Л/ДНР" та результати опитування подати до 16:00 24 травня цього року.

Читайте також: Опитування військових про переговори із "Л/ДНР" скасоване - ЗСУ

Зі свого боку, прес-служба оперативного командування "Північ" повідомила, що інформація про опитування військовослужбовців Збройних сил України щодо ставлення до можливих перемовин з терористичними організаціями "ЛНР" та "ДНР" є викривленою. У зв'язку з цим інцидентом призначено службову перевірку.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський звільнив Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України і призначив на цю посаду Руслана Хомчака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-