Опитування військових про переговори із

Опитування військових про переговори із "Л/ДНР" скасоване - ЗСУ

Укрінформ
Інформація про опитування військовослужбовців Збройних сил України щодо ставлення до можливих перемовин з терористичними організаціями "ЛНР" та "ДНР" є викривленою.
У зв'язку з цим інцидентом призначено службову перевірку, повідомляє прес-служба оперативного командування "Північ".

"Зазначена в документі інформація мала на меті створення прогнозування можливих ризиків для громадян України та військовослужбовців Збройних сил України та втілення упереджувальних заходів на майбутнє, щодо захисту цивільного населення. Втім в документі, який наразі втратив юридичну силу та скасований, допущено викривлення інформації, яка мала бути направлена на усіх громадян України без винятку і не мала містити залучення військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Вдови загиблих бійців вимагали під АП не допустити примирення з Росією

Як наголосили в прес-службі, військовослужбовці ЗСУ не ведуть перемовин із незаконними збройними формуваннями та не беруть участь у політичних акціях.

Раніше сайт Фонду "Повернись живим" оприлюднив інформацію про те, що командири військових частин ЗСУ отримали документ, згідно з яким вони повинні провести опитування військових щодо ставлення до можливих перемовин з "Л/ДНР" та результати опитування подати до 16:00 24 травня цього року. Копію відповідного документа сайт оприлюднив 23 травня зранку.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський звільнив Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України і призначив на цю посаду Руслана Хомчака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-