Донбас: окупанти не пропустили школярів на ЗНО з української

Донбас: окупанти не пропустили школярів на ЗНО з української

Укрінформ
Окупанти не пропустили школярів з непідконтрольної частини Донецької області на ЗНО з української мови.

Про це у Facebook написав заступник керівника Донецької обласної ВЦА Ігор Стокоз.

"Сьогодні іспит з української мови, який мали складати 678 осіб. Зараз реєструються телефонні звернення з інформацією про те, що вчора на Гнутово, сьогодні на Оленівці бойовики припинили пропускати дітей, які сьогодні мали складати ЗНО. Батьки стверджують, що вони бачили на блокпостах терористів списки з особливими помітками, згідно з якими, їх дітей не пропустили на підконтрольну Україні територію", - зазначив посадовець.

Він додав, що для дітей, які не мають змоги скласти ЗНО з причини блокування, буде організована додаткова сесія. "Терміни проведення додаткової сесії не вказую, вони будуть доведені до зацікавлених осіб в інший спосіб, аби денеерівські посіпаки не скористалися цією інформацією", - уточнив Стокоз.

Цьогоріч на ЗНО з непідконтрольної частини Донецької області зареєструвалося 834 особи. Перший іспит з математики складали 430 осіб.

Читайте також: Вступна компанія: сьогодні - ЗНО з української мови та літератури

Як відомо, випускники шкіл, які навчаються на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, а також в окупованому Криму можуть скласти тести ЗНО для вступу в українські виші як в основну сесію ЗНО (триває до 13 червня), так і в додаткову ( пройде з 26 червня до 12 липня). Втім термін реєстрації на додаткову сесію сплив 20 травня.

Щоб взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні цьогорічним випускникам, які проживають на непідконтрольних українській владі територіях, достатньо бути зарахованим за будь-якою формою навчання (денна, вечірня, дистанційна, екстернатна тощо) у загальноосвітньому закладі на території України. Детальніше про порядок отримання документа про повну загальну середню освіту можна почитати на сайті Міністерства освіти і науки України.

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня в Україні пройшло тестування з української мови та літератури, яке склали майже 340 тисяч осіб. Сертифікат ЗНО з української мови та літератури є обов'язковим для вступу у заклади вищої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-