Україна в ОБСЄ: Залякування населення є ключовим елементом стратегії РФ на Донбасі

Україна в ОБСЄ: Залякування населення є ключовим елементом стратегії РФ на Донбасі

Укрінформ
Влаштовані російською окупаційною адміністрацією 9 травня військові паради в Донецьку та Луганську є однією з форм залякування місцевого населення для збереження контролю над окупованими районами.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми взяли до уваги звіти СММ з інформацією про військові паради в окупованих містах Донецьк та Луганськ. Залякування місцевого населення залишається одним з ключових елементів стратегії Росії щодо збереження контролю над окупованими частинами Донбасу. Заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння та колони бойовиків російських збройних формувань, які йдуть вулицями міста, слугують для демонстрації військової сили Російської Федерації, яку вона застосувала при вторгненні в Україну в 2014 році", - заявив Прокопчук.

Читайте також: Окупанти на Донбасі блокують доступ до українських радіо і ТБ — розвідка

Український дипломат також звернув увагу на те, що 9 травня передова патрульна база СММ ОБСЄ в окупованій Горлівці була поставлена російською стороною під ризик, коли окупаційні сили розгорнули декілька одиниць важкого озброєння всього за 80 м від неї.

"Ці інциденти вкотре демонструють небажання Росії виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей щодо відведення важкого озброєння", - зазначив Прокопчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-