На Донеччині екс-бойовик здався поліції після 5 років переховування

На Донеччині екс-бойовик здався поліції після 5 років переховування

Укрінформ
У Бахмуті колишній бойовик після п’яти років переховування здався поліції.

Про це повідомляє Бахмутський відділ поліції Донецької області.

"До поліції з повинною звернувся 31-річний житель Харківської області. Чоловік зізнався, що піддався проросійській пропаганді та навесні 2014 року приїхав з сусідньої області в Часів Яр для того, щоб служити терористам", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, новобранця направили на блокпост у Бахмутському районі. Його обов’язком було оглядати автомобілі та перевіряти водіїв. Ще чоловік з автоматом у руках патрулював місто.

Читайте також: Жителям ОРДЛО не вдасться приховати отримання паспортів РФ - Тимчук

Проте через півтора місяця найманець зрозумів, що ватажки бойовиків є звичайними злочинцями, тому покинув збройне формування і повернувся додому, де вів прихований спосіб життя.

"Після п’яти років життя у страху перед покаранням чоловік дізнався із ЗМІ про можливість звільнитися від відповідальності й скористався цим шансом. Колишній бойовик приїхав у Бахмут, щоб здатися правоохоронцям, і надав свідчення щодо своєї протиправної діяльності, які наразі перевіряють слідчі", - додали у відомстві.

Читайте також: Екс-найманець “ДНР” здався правоохоронцям Бахмута

Якщо буде встановлено, що на час перебування у лавах терористичної організації «ДНР» підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, то на підставі ч. 6 ст. 260 КК України чоловік буде звільнений від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-