Видані на Донбасі паспорти РФ визнаватиме лише Ростовська область

Видані на Донбасі паспорти РФ визнаватиме лише Ростовська область

Укрінформ
Оформлений за спрощеною процедурою паспорт громадянина РФ для жителів окупованих територій Донбасу матиме примітку про "обмежені можливості" і буде дійсний лише на території Ростовської області.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

"За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, серед місцевих мешканців зростає невдоволення особливостями надання російського громадянства. Обурення викликає те, що оформлений паспорт громадянина РФ для більшості осіб матиме примітку про "обмежені можливості" і буде дійсний лише на території Ростовської області. При цьому, керівництво так званих "республіканських силових структур" розпочало проведення заходів з виявлення осіб, які виказують невдоволення особливостями отримання паспортів РФ для проведення з ними відповідної профілактичної роботи", - повідомив речник.

Читайте також: Клімкін обговорив з главою МЗС Німеччини "паспортну агресію" РФ

Водночас, за словами Гуцуляка, російські окупаційні адміністрації вживають активних заходів з виконання планів щодо надання російського громадянства населенню окупованого Донбасу та спрощують процедури їх оформлення, зменшуючи кількості довідок необхідних для реєстрації. Зокрема, скасовано обов’язкове нотаріальне засвідчення перекладу українських документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-