Жителям ОРДЛО не вдасться приховати отримання паспортів РФ - Тимчук

Жителям ОРДЛО не вдасться приховати отримання паспортів РФ - Тимчук

Укрінформ
Факт отримання російського паспорта представниками ОРДЛО приховати від української влади не вдасться.
Про це написав народний депутат України, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Чимало представників ОРДЛО з числа українських громадян, які бажають отримати російське громадянство, щиро сподіваються на те, що факт отримання паспорта РФ вдасться приховати. Змушені засмутити: приховати цю інформацію не вдасться", - написав Тимчук.

Також він виклав в мережу документи, з позначкою про видачу російського паспорта "громадянці ДНР" Талакіній, - цивільній дружині ватажка "ДНР" Пушиліна. "Неофіційно подача документів на російські паспорти через "міграційну службу ДНР" почалася ще в березні цього року, і першими одержувачами повинні стати особи, наближені до ватажка "ДНР" Пушиліна", - зазначив Тимчук.

Читайте також: Командування РФ оголосило обов'язкову "паспортизацію" бойовиків на окупованому Донбасі

"Загалом, т.зв. «громадяни ДНР», хто вже подав документи на громадянство РФ: скоро чекайте і свої документи в режимі онлайн. Всидіти на двох стільцях не вийде", - попередив Тимчук.

Як відомо, 7 травня в "ДНР" офіційно запущений процес оформлення документів для тих, хто хоче отримати громадянство РФ за спрощеною процедурою, передбаченою Указом президента РФ від 24 квітня 2019 року. Прийом необхідних документів здійснюється в 33 спеціальних пунктах.

За інформацією розвідки Міноборони України, російське командування оголосило обов'язковим отримання паспортів РФ особовим складом з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Одночасно ФСБ РФ ввело додаткові обмеження на перетин неконтрольованої українською владою ділянки кордону з Росією. Перш за все обмеження стосуються осіб, які мають відношення до окупаційних адміністрацій або проходять службу в лавах російських окупаційних військ і в силових структурах т.зв. "Л/ДНР". У більшості випадків приймається рішення про заборону їм на в'їзд в Росію.

Україна, США і країни ЄС засудили рішення Кремля про спрощений порядок надання російського громадянства громадянам України, заявивши, що це грубе порушення норм міжнародного права і державного суверенітету України. Проблему російської "паспортизації" окупованих територій обговорили на засіданні Ради безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-