На долю піхотинців лягає найважчий тягар бойових дій — Порошенко

На долю піхотинців лягає найважчий тягар бойових дій — Порошенко

Укрінформ
Піхотинці складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних сил України і є славою українського війська.

Про це йдеться у привітанні Президента Петра Порошенка, оприлюдненому його прес-службою.

"Сьогодні ми вперше на державному рівні вітаємо справжніх “трударів” війни – українських піхотинців. Саме вони складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних Сил України та є славою українського війська. Саме вони, загартовані в боях із російським агресором, щоденно демонструють стійкість, непереможний характер, відвагу та мужність, доводячи, що немає такої сили, яка може здолати їх волю до перемоги", - наголосив він.

Президент підкреслив, що саме на піхоту війна покладає найбільші навантаження, а на долю воїнів-піхотинців лягає найважчий тягар бойових дій та військового побуту.

За словами Порошенка, завдяки самовідданій службі піхотинців механізовані, мотопіхотні та гірсько-штурмові військові частини та підрозділи стали потужною силою, яка поєднує в собі професійну майстерність, високий моральний дух особового складу та сучасне озброєння і техніку.

Читайте також: Виплати військовим цьогоріч зростуть щонайменше на 30%

"Вірю, що ваша готовність до негайного виконання завдань, спрямованих на захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі й надалі залишатимуться могутнім гарантом обороноздатності нашої держави", - зазначив глава держави.

Він подякував піхотинцям за сумлінне виконання конституційного обов'язку, героїзм і самопожертву, виявлені під час захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Президент також вшанував пам'ять загиблих героїв.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також привітав піхотинців.

"Саме військовослужбовці механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил приймають на себе основний удар ворога на Сході країни. Від початку російської агресії піхота проявила себе як відважні бійці, які здатні виконувати найскладніші завдання та на яких можна покластися", - зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що піхотні війська є основною ударною силою будь-якої армії світу, на яку покладаються основні завдання з ведення бойових дій.

Гройсман подякував військовослужбовцям піхотних частин і підрозділів за вірну і професійну службу, за мужність і героїзм, проявлені у час найжорсткішого протистояння на Сході України.

Як повідомлялося, цього року 6 травня в Україні вперше відзначають День піхоти.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-