Прикордонники й поліцейські отримають нову зброю і авіатехніку

Прикордонники й поліцейські отримають нову зброю і авіатехніку

Фото
Укрінформ
Працівники Державної прикордонної служби і Національної поліції незабаром отримають нову зброю і авіатехніку.
Про це повідомив директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

“Скоро буде прикордонникам і поліцейським не тільки нова зброя, але і нова авіатехніка: французькі гвинтокрили Н-145, Н-125”, - написав він.

При цьому Шевченко відзначив, що деякі підрозділи ДПСУ вже мають сучасну зброю. “Швидкіснострільні пістолети-кулемети світового німецького бренду Heckler & Koch МР-5 виробництва США під патрон 9*19 мм Luger - з минулого року на озброєнні спецпризначенців мобільного підрозділу ДОЗОР”, - підкреслив він, додавши, що у майбутньому така ж зброя буде і у Національної поліції України. “Вона більш поліцейська, ніж старі радянські АК, тобто менш летальна і більш точна та надійна", - написав він.

Також Шевченко нагадав, що 3 травня Президент Петро Порошенко з нагоди Дня прикордонника вручив доньці загиблого 11 липня 2014 року в боях з російськими окупантами генерал-майора Ігор Момота Зірку Героя України.

"Його ім‘я носить Навчальний центр прикордонників в Оршанці на Черкащині. Ще тут сьогодні відкрити пам’ятник із іменами усіх 70 загиблих в боях на Донбасі оборонців кордону", - додав він.

Читайте також: Прикордонники отримають 24 патрульних вертольоти й катер

Як повідомлялося, 14 липня 2018 року МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. У грудні 2018 року надійшли два перші вертольоти за контрактом із французькою компанією Airbus Helicopters.

30 січня в Україну прибув третій вертоліт Airbus, призначений для потреб ДСНС.

Пізніше перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що в Україні до 2022 року заплановано розширення кількості місць чергувань авіації ДСНС і створення єдиної авіаційної системи, яка включатиме 55 вертольотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-