Розвідка заявляє про критичний дефіцит ліків в ОРДЛО

Розвідка заявляє про критичний дефіцит ліків в ОРДЛО

Укрінформ
Через скасування чергового так званого «гуманітарного конвою» з території РФ в цивільних медзакладах окупованих Донецької та Луганської областей виник критичний дефіцит ліків, що загрожує трагічними наслідками для окремих категорій хворих.

Про це під час брифінгу заявив речник Міноборони Максим Праута з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

“Росія продовжує зменшувати обсяги надання так званої «гуманітарної допомоги» населенню тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях, у тому числі з питань медичного забезпечення. Зокрема, через скасування чергового так званого «гуманітарного конвою», який традиційно відправлявся з території РФ до травневих свят, виник критичний дефіцит ліків у цивільних медичних закладах, що загрожує трагічними наслідками для окремих категорій хворих”, - заявив речник.

Читайте також: Росія не планує масову роздачу паспортів на Донбасі — Тука

Водночас, за словами Праути, у військових медичних закладах, виключно для забезпечення лікування кадрових російських військовослужбовців та інструкторів зі складу 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, зберігаються надлишкові запаси медикаментів. Цивільні ж хворі, у тому числі колишні військовослужбовці противника, які були призвані з числа місцевого населення і звільнені по інвалідності внаслідок поранень і хвороб, отримувати медичну допомогу та ліки у медичних закладах російсько-окупаційних військ можливості не мають навіть після оформлення російських паспортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-