Перед втратою дрону ОБСЄ під Горлівкою зафіксували російський комплекс

Перед втратою дрону ОБСЄ під Горлівкою зафіксували російський комплекс "Зоопарк-1"

Укрінформ
Українська делегація в ОБСЄ нагадала СММ в Україні, яка не поспішає робити висновки щодо причин втрати чергового безпілотника під Горлівкою, що в цьому районі за 5 днів до інциденту був зафіксований сучасний російський радіолокаційний комплекс розвідки "Зоопарк-1".

З відповідною заявою виступив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"18 квітня на Донбасі зазнав аварії БПЛА дальнього радіусу дії, вже третій з тих пір, як СММ відновив роботу таких БПЛА рік тому. Хоча як заявили в СММ, наразі "передчасно робити висновки про причини інциденту", я б хотів нагадати, що Місія неодноразово реєструвала найсучасніші російські системи електронної боротьби в окупованих Росією районах Донбасу, розгорнуті по всій зоні конфлікту, включаючи радіолокаційну станцію артилерійської розвідки та цілевказання 1Л259 поблизу окупованої Горлівка за п'ять днів до падіння БПЛА дальнього радіусу дії", - заявив Прокопчук.

Представник України підкреслив, що російська сторона продовжує ухилятися від відповідальності, включаючи фінансової, за збиття БПЛА дальнього радіусу дій в жовтні 2018 року та лютому 2019-го.

Читайте також: ОБСЄ втратила ще один безпілотник над окупованою Донеччиною

"Жодних пояснень не було надано Росією і щодо того, як ці сучасні системи радіоелектронної боротьби потрапили на територію України", - зазначив він.

Як повідомлялося, в ніч з 18 на 19 квітня команда СММ ОБСЄ втратила внаслідок глушіння безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії під окупованої Горлівкою неподалік лінії зіткнення. У звіті Місії про втрату чергового безпілотника дальнього радіуса дії було повідомлено, що "наразі занадто рано робити висновки щодо причин інциденту".

13 квітня БПЛА СММ дальнього радіуса дії зафіксував поблизу Горлівки радіолокаційну станцію артилерійської розвідки та цілевказання (1Л259), яка входить до складу сучасного російського комплексу “Зоопарк-1”.

Цей радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби призначений, зокрема, для стеження за повітряним простором і контролю за безпілотними літальними апаратами.

фото: Inform Napalm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-