Наєв розповів, скільки територій повернули під контроль України за рік

Наєв розповів, скільки територій повернули під контроль України за рік

Укрінформ
Від початку ООС під контроль України повернули три населених пункти, відновлено 1000 га територій, які вже використовуються в господарських цілях, вилучено сотні одиниць зброї, передано гуманітарну допомогу в медзаклади Донецької та Луганської областей на майже 6 млн грн.

Про це йдеться в заяві командувача Об'єднаних сил Сергія Наєва з нагоди першої річниці проведення операції, повідомляє прес-служба штабу ООС.

“З початку Операції об’єднаних сил, не порушуючи Мінських домовленостей, повернуто під контроль (уряду України — ред.) біля 24 км2 території, у тому числі три населених пункти (хутір Вільний, Південне, Шуми), перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів майже 4576,7 га, знищено 52 655 вибухонебезпечних предметів, відновлено 1000 га територій, які вже використовуються в господарських цілях, вилучено з незаконного обігу 374 одиниці зброї, близько 252 кг вибухівки, більше 300 тис. боєприпасів, на користь держави вилучено матеріальні цінності, які використовувались у незаконний спосіб, вартістю близько 274 млн грн”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, за словами Наєва, у рамках ініціативи “Допомога Схід” до лікувальних закладів Донецької та Луганської областей передано медичного майна на суму 5,8 млн грн.

Читайте також: Наєв перевірив готовність військових на передовій

У заяві командувач також нагадав, що припинити проведення антитерористичної операції та перейти до операції Об’єднаних сил керівництво держави спонукало створення Російською Федерацією повноцінних військових командувань рівня армійського корпусу на території ОРДЛО та введення їх до складу восьмої загальновійськової армії Південного військового округу.

У відповідності до законодавства, вже 30 квітня 2018 року всі заходи щодо планування та створення угруповань ОС були завершені. Формат операції, окрім суто військових завдань, передбачав проведення правоохоронних, цивільно-гуманітарних заходів та реалізацію комплексних проектів щодо відновлення інфраструктури і створення умов для подальшого мирного життя населення регіону.

Серед найбільших досягнень Наєв також відзначає “примушення ворога до зменшення інтенсивності вогню” та зменшення кількості втрат з боку України, зниження рівня злочинності в регіоні, будівництво мостів, сприяння у будівництві доріг та лікарень, створення належних умов для життя цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-