У Росії заявили, що не платитимуть пенсії у “Л/ДНР” навіть із паспортами РФ

У Росії заявили, що не платитимуть пенсії у “Л/ДНР” навіть із паспортами РФ

Укрінформ
Російські пенсії призначатимуться тільки тим новим громадянам РФ з окупованого Донбасу, які переїдуть на постійне проживання в Росію.

Про це повідомляє РБК із посиланням на Пенсійний фонд Росії.

У повідомленні йдеться, що «новим росіянам», які залишаться на окупованих територіях, пенсії «повинна платити Україна».

«Жителі Донецької та Луганської областей України, які отримають російське громадянство у спрощеному порядку після указу президента Росії Володимира Путіна, зможуть отримувати російські страхові пенсії по старості, але тільки якщо переїдуть на постійне проживання в Росію», - роз'яснили в Пенсійному фонді РФ.

Там наголосили, що пенсії призначає і виплачує держава постійного проживання особи незалежно від її громадянства, тому отримати російський паспорт, залишитися жити у так званих «ДНР» або «ЛНР» і при цьому претендувати на російські пенсії не можна.

Російська сторона при цьому виправдовує своє рішення тим, що Україна, вийшовши з ряду договорів СНД, з угоди про пенсійне забезпечення не виходила.

Читайте также: В ОРДЛО уже составили списки для получения паспортов РФ - эксперт

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку". У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-