На Луганщині СБУ викрила спробу окупантів завербувати українця

На Луганщині СБУ викрила спробу окупантів завербувати українця

Відео
Укрінформ
На Луганщині контррозвідка СБУ викрила спробу окупантів завербувати громадянина для підривної діяльності проти України.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

“Військовою контррозвідкою СБУ в складі Об'єднаних сил викрито та припинено спробу органів безпеки окупаційної адміністрації непідконтрольних урядові районів Луганщини завербувати громадянина України – одного з мешканців Станично-Луганського району Луганської області, з метою його залучення до розвідувально-підривної діяльності проти України”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, контррозвідники встановили, що в лютому 2019 року під час поїздки у приватних справах на тимчасово окуповану територію Луганської області цього громадянина затримали представники окупаційної адміністрації та відправили "на бесіду" до так званого "міністерства державної безпеки ЛНР".

Читайте також: СБУ затримала групу диверсантів російських спецслужб

З використанням елементів психологічного тиску та погроз фізичної розправи окупанти намагались отримати від нього згоду на конфіденційне співробітництво. Чоловік мусив здійснювати збір інформації про місця дислокації, чисельність, шляхи та маршрути переміщення українських військових підрозділів, які виконують бойові завдання в Станично-Луганському районі. Здобуту інформацію він повинен був передавати в інтересах окупаційної адміністрації РФ.

Усвідомлюючи можливі негативні наслідки своїх дій на шкоду батьківщині, громадянин добровільно повернувся на підконтрольну територію України та відмовився відповідати на неодноразові спроби "МДБ ЛНР" відновити з ним зв'язок, повідомляють в прес-службі штабу ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-