Парламентська Асамблея ОБСЄ також закликали до

Парламентська Асамблея ОБСЄ також закликали до "Великоднього перемир’я"

Укрінформ
Голова комітету Парламентської Асамблеї ОБСЄ з прав людини і гуманітарних питань Маргарета Кінер Неллен наголосила на повній підтримці зусиль, спрямованих на досягнення зобов'язань щодо припинення вогню на сході України з нагоди майбутнього свята Великодня.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

"Особливо під час свята Великодня гуманітарні міркування повинні бути в першу чергу у свідомості причетних осіб. Я щиро сподіваюся, що зусилля посла Мартіна Сайдіка і посла Ертугрула Апакана будуть успішними та допоможуть сторонам відкласти зброю, що дасть змогу людям в регіоні відзначити свято у мирі", - заявила швейцарський депутат.

Вона нагадала, що Мінські домовленості зобов'язують сторони до довготривалого припинення вогню.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у форматі відеоконференції не вдалося узгодити оголошення "Великоднього перемир'я". Переговори тривали шість годин і завершилися безрезультатно, оскільки РФ відмовилася підтримати ініціативу України оголосити перемир'я на свято та взяти відповідальність за дотримання тиші на Донбасі.

Читайте також: Голова ОБСЄ закликав укласти "Великоднє перемир’я"

Обговорення припинення вогню на Донбасі у зв'язку з Великоднем продовжиться під час засідання Тристоронньої контактної групи 24 квітня.

Раніше командування Збройних сил України в односторонньому порядку оголосило режим припинення вогню на Донбасі у зв'язку з Великоднем. Це перемир'я мало набути чинності 19 квітня опівдні, однак російські окупаційні війська продовжили збройні провокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-