Окупанти попросили “тиші” і спровокували обстріл, поранений боєць ЗСУ

Окупанти попросили “тиші” і спровокували обстріл, поранений боєць ЗСУ

Укрінформ
Зранку 14 квітня, у зв’язку з необхідністю вивезення з населеного пункту Голубівське (колишній Кіровськ) небіжчика, окупанти запросили режим «тиші» до 16.00.

Про це в понеділок, 15 квітня, повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил.

«Діючи підступно та прикриваючись розташуванням патрулів ОБСЄ на окупованій території Луганської області, по опівдні, порушуючи взяті на себе зобов'язання, противник з метою здобути більш вигідне положення у смузі забезпечення, розпочав приховане переміщення груп піхоти в напрямку позицій батальйону, що захищає Україну поблизу населеного пункту Новотошківське. При цьому він продовжував надавати до офісу СММ ОБСЄ запити на припинення підрозділами Об'єднаних сил вогню у відповідь», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що помітивши пересування противника, навідник-оператор бойової машини солдат Валерій Булатов разом з товаришами, які знаходились на взводному опорному пункті, упереджувальним вогнем примусили ворожу піхоту відступити.

Читайте також: Окупанти накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Авдіївкою

Прикриваючи свій відступ, окупанти застосували автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Одна з гранат вибухнула поблизу позиції Булатова. Військовослужбовець отримав осколкові поранення.

Йому була надана невідкладна медична допомога та організовано евакуацію. Загрози для життя українського бійця немає.

За проявлену відвагу Булатов буде представлений до нагородження, наголосили у штабі ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-