Україна провела навчання з ПВО - через маневри авіації РФ біля українського кордону

Україна провела навчання з ПВО - через маневри авіації РФ біля українського кордону

Фото, відео
Укрінформ
У зв'язку з проведенням РФ військових навчань поблизу українсько-російського кордону, за наказом Командувача об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва, відбулись навчання, в яких узяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

“За інформацією, здобутою розвідкою Об'єднаних сил, минулого тижня на території Ростовської області Російської Федерації, за 20 кілометрів від державного кордону України, було проведено навчання з наведення стратегічної авіації для ударів по наземних цілях. За наказом Командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, в суботу, 13 квітня, відбулись навчання, в яких взяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ – від зенітно-ракетного комплексу С-300 до підрозділів, що мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси "Бук-М1", "Оса-АКМ", "Стріла-10", 2С6 "Тунгуска", ПЗРК і зенітні установки ЗУ-23-3”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на окремій ділянці полігону була побудована багаторівнева система протиповітряної оборони. Відомості про засоби повітряного нападу здобувала та надавала на пункт управління система радіотехнічних військ, у складі якої були задіяні і комплекси українського виробництва. Зокрема, радіолокаційна станція 19Ж6 та Р-18 "Малахіт".

Широкомасштабні навчання з протиповітряної оборони / Фото: ООС

У прес-службі також наголошують, що під час навчань підрозділи ОС відпрацювали питання виявлення, супроводження, знищення повітряних цілей, здійснення маневру у нові позиційні райони, ведення вогню по повітряному противнику із засідок. Також відбулись практичні пуски ракет та ведення вогню гарматним озброєнням по повітряних цілях.

Читайте також: "Літаючі радари", Бастіони і ракети С-400: Росія провела навчання у Чорному морі

Підсумки навчань підтвердили високу ефективність системи протиповітряної оборони Об'єднаних сил. Особовий склад пунктів управління, льотчики винищувальної авіації, розрахунки зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій впоралися із завданням на "відмінно". Повітряний простір Об'єднаних сил під надійним контролем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-