Президент сказав, як діють військові за умови нападу у період “тиші”

Президент сказав, як діють військові за умови нападу у період “тиші”

Укрінформ
Військовослужбовці Збройних сил України перебувають у режимі припинення вогню, але мають право оборонятися.

Про це Президент і кандидат на посаду глави держави Петро Порошенко сказав журналістам на НСК “Олімпійський” після здачі аналізів експертам VADA, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я як президент і Верховний Головнокомандувач санкціонував уже 19 разів режим припинення вогню, і на сьогодні Збройні сили України перебувають саме у такому режимі. Але існують абсолютно чіткі директиви, як мають діяти військовослужбовці Збройних сил України, коли на них здійснюється напад, в тому числі із застосуванням зброї важкої, яка заборонена Мінськими домовленостями”, - сказав Порошенко.

Читайте також: ЗСУ успішно випробували новий контрбатарейний радар

Він нагадав, що на початку квітня в зоні операції Об’єднаних сил унаслідок прямого влучення міни у бліндаж загинули бійці добровольчого батальйону "Донбас" Яна Червона та Олександр Милютін.

“У цих умовах, безумовно, наші військовослужбовці мають право відкривати вогонь у відповідь, і залишати наших воїнів без зброї, із зв’язаними руками є абсолютно некомпетентно, непрофесійно і безвідповідально”, - наголосив Президент.

Як повідомлялося, раніше інший кандидат у президенти Володимир Зеленський заявляв, що для вирішення питань щодо Криму і Донбасу “потрібно говорити з РФ і припинити стріляти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-