До навчальних центрів ЗСУ направили понад 1200 майбутніх контрактників

До навчальних центрів ЗСУ направили понад 1200 майбутніх контрактників

Укрінформ
З військових комісаріатів до навчальних центрів ЗСУ направлено понад 1200 осіб, які планують служити за контрактом.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

“Днями військовими комісаріатами здійснено направлення до навчальних центрів Збройних сил України кандидатів на військову службу за контрактом на IIІ цикл навчання, які пройшли відбір та відповідають вимогам проходження військової служби. З військових комісаріатів у навчальні центри Збройних сил України направлено понад 1200 громадян України, у тому числі, до навчальних центрів Сухопутних військ ЗС України близько 800 громадян”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед них є учасники АТО та ООС, які мають досвід бойових дій та бажають знову поповнити підрозділи бойових військових частин.

Читайте також: До кінця року Міноборони збудує казарми для 23 тисяч військових-контрактників

Переважна більшість майбутніх контрактників - близько 90 % - прийняли рішення служити в бойових військових частинах сухопутної компоненти ЗСУ. Уточнюється, що жінкам запропоновано посади в бойових військових частинах, мобільних госпіталях та окремих санітарних ротах.

Згідно з довідкою Міноборони, у 2018 році на військову службу за контрактом було прийнято близько 30 тисяч осіб. Крім того, 1500 військовослужбовців строкової військової служби уклали контракти та далі бажають проходити військову службу в бойових бригадах. З початку 2019 року на військову службу за контрактом з числа громадян України, відібраних військовими комісаріатами, було прийнято понад 7000 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-