Координатор ОБСЄ у Донецьку відвідав лише третину українських заручників

Координатор ОБСЄ у Донецьку відвідав лише третину українських заручників

Укрінформ
Бойовики допустили координатора ОБСЄ Тоні Фріша в Донецьку лише до третини заручників, прізвища яких українська сторона вказувала у списку з вимогою про відвідування.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

“Загалом, йому дали можливість побачити лише третину з тих, чиї прізвища були в нашому списку з вимогою їх провідати”, - зазначила Геращенко.

Вона додала, що за передньою інформацією, цими днями Тоні Фріш відвідав окупований Донецьк, зустрівся з чотирма заручниками-військовими, яких бойовики не звільняють більше чотирьох років попри зусилля української сторони.

Читайте також: США закликає Росію звільнити хворих політв'язнів Коломійця та Бекірова

“Також бойовики показали йому ще двох цивільних, незаконно утримуваних окупантами. За нашою попередньою інформацією, Фріш так і не зустрівся з іншими заручниками, на відвідинах яких українська сторона наполягала в Мінську, зокрема, й зі Станіславом Асєєвим (українським журналістом і блогером, який з червня 2017 утримується бойовиками “ДНР” у Донецьку за підозрою у "шпигунстві", - ред.)”, - додала політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-