Президент привітав Нацгвардію з п’ятою річницею

Президент привітав Нацгвардію з п’ятою річницею

Відео
Укрінформ
У лавах Національної гвардії проходять службу понад 20 тисяч військовослужбовців-контрактників, до її підрозділів поставлено сотні одиниць техніки.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на урочистостях з нагоди п’ятої річниці створення Нацгвардії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Число професійних військових-правоохоронців в лавах Національної гвардії зросло в два рази. Нині в її лавах проходить службу понад 20 тисяч контрактників”, - сказав Порошенко.

Крім того, він повідомив, що до військових частин Нацгвардії надійшли сотні одиниць автомобільної та бронетехніки. За його словами, тільки минулого року Нацгвардії поставлено техніки на суму майже мільярд гривень.

“За мужність і зразкове виконання бойових завдань 1364 воїни-гвардійці відзначені державними нагородами”, - зазначив Порошенко.

Водночас він наголосив, що у боротьбі з ворогом 184 гвардійці віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Президент нагадав, що п’ять років тому визначальним для формування Нацгвардії став прихід до її лав добровольців, героїв сотень Самооборони Майдану.

“Сьогодні відзначаємо п'яту річницю Національної гвардії України. Це молодий вік, але це продовження довгої історії патріотизму, державності та героїзму надзвичайно важливого військового формування з правоохоронними функціями”, - підкреслив Глава держави.

Президент запевнив, що кожне слово в гордій назві “Національна гвардія України” тепер підтверджене п’ятьма роками хоробрості і відваги її бійців. За його словами, її загони спеціального призначення, бригади внесли великий вклад у звільнення двох третин окупованих територій Донбасу, у протистояння спробам дестабілізувати ситуацію в різних регіонах країни.

Читайте також: За п'ять років на Донбасі загинули 219 бійців Нацгвардії

Водночас Порошенко нагадав, що разом з іншими силовими і правоохоронними органами частини Національної гвардії забезпечують виконання широкого спектру надзвичайно важливих завдань — від забезпечення громадської безпеки і охорони громадського правопорядку до охорони атомних електростанцій, дипломатичних представництв.

“Тепер Національна гвардія — потужна сила, яка має сучасну зброю, техніку, бійці впевнено почувають себе у будь-якій ситуації”, - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-