В Україні створять замкнутий цикл виробництва автоматичних гармат

В Україні створять замкнутий цикл виробництва автоматичних гармат

Фото
Укрінформ
Концерн “Укроборонпром” планує об'єднати "Завод точної механіки" та "Конструкторське бюро артилерійського озброєння" для створення замкнутого циклу виробництва автоматичних гармат.

Відповідне рішення підтримано Наглядовою радою Держконцерну, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

“ДП "Завод точної механіки" буде приєднано до ДП "Конструкторське бюро артилерійського озброєння"... з метою створення замкнутого циклу виробництва автоматичних гармат та зниження адміністративних витрат на підприємствах. ...Це рішення було підтримано Наглядовою радою Держконцерну, а відповідне звернення вже найближчим часом буде відправлено на розгляд Кабінету міністрів України”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, створення замкнутого циклу виробництва дасть змогу значно підвищити ефективність та швидкість виробництва. Це відповідає запланованому розширенню випуску БТР-3 та БТР-4, з метою якого на підприємствах бронетанкового кластеру Концерну вже освоєно виробництво корпусів. Крім того, скорочення управлінської ланки дозволить спрямувати заощаджені кошти на оновлення виробничих потужностей та підвищення заробітної плати працівників.

Читайте також: "Диванні експерти" нав’язують думки про суцільну корупцію в оборонці - Порошенко

В прес-службі наголошують, що об‘єднання підприємств сприятиме прискоренню процесів зі створення новітньої зброї. Зокрема, йдеться про розробку перспективних 30-мм та 40-мм автоматичних гармат, які будуть використовувати боєприпаси стандарту НАТО. Ці автоматичні гармати призначені для озброєння вже існуючих зразків бронетехніки, таких як БТР-3 та БТР-4, а також новітніх розробок.

В концерні також нагадали, що "Конструкторське бюро артилерійського озброєння" за останні роки успішно провело роботи з підготовки до виробництва автоматичних гармат калібру 23 мм, які призначені для зенітних систем та 82 мм автоматичного міномету. Перші зразки цієї зброї найближчим часом будуть направлені до військових полігонів для проведення всебічних випробувань та налагодження серійного виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-