Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Картинки для всіх, хто збирається домовлятися з Москвою

Картинки для всіх, хто збирається домовлятися з Москвою

Укрінформ
Це ‒ КПВВ «Золоте». Про його відкриття лідери нормандського формату (в тому числі Путін, слово якого дорівнює 0) ‒ домовилися в жовтні 2015 року і Парижі. 

Українська сторона негайно розпочала обладнання пункту. З бюджету було виділено 7 млн грн на ремонт дороги, встановлення зручних робочих місць прикордонників, закуплено обладнання для перевірки авто і документів, облаштовано санвузли, бомбосховище, медпункт. Це одне з найзручніших і найкраще обладнаних КПВВ. Ми відкрили цей критично важливий для Луганщини пункт перетину 31 березня 16 року. Контрольовані росіянам бойовики ‒ тоді влаштували провокацію і заблокували роботу КПВВ. Звичайно, з повного благословіння РФ. 

КПВВ «Золоте»

Протягом трьох років на утримання недіючого КПВВ, де змушені були чергувати прикордонники, наші військові і тд, пішло майже 2 млн грн. Днями українська сторона направила ДИПЛОМАТИЧНУ НОТУ країнам нормандського формату, в т. ч. РФ, що ситуація з відсутністю нормальних пунктів перетину на Луганщині близька до катастрофічної і поінформували, що 24 березня ми відкриваємо КПВВ.

Плани РФ ‒ інші. Їх план ‒ повна ізоляція окупованого Донбасу. Сьогодні ми через відеоспостереження могли побачити територію за КПВВ «Золоте». Там ‒ запустіння, відсутність дороги, жодного натяку на пункт перетину, жодного руху для розмінування території, встановлення пунктів перевірки документів, санвузлів. 

Фото з відеоспостереження

Мені дивно читати коментарі деяких ГО і активістів, мовляв, треба тоді домовлятися і думати, де ще відкрити КПВВ, яке влаштує бойовиків. Ви серйозно? Ще викинути на вітер мільйони гривень, побудувати ще один пункт перетину, який потім теж не відкриють? Підігрувати бойовикам? 

Ми не збираємося ні про що домовлятися з бойовиками і легімітизувати таким чином «республіки». Вони ніхто, і живуть виключно за російські подачки. На нормандському форматі було домовлено про відкриття КПВВ Золоте. Й ми вимагаємо від Путіна тримати своє слово. 

Особлива історія ‒ ОБСЄ. Які всі ці роки МОВЧАТЬ про те, що РФ і їх маріонетки нічого не зробили для облаштування КПВВ, для вирішення гуманітарних питань і, навпаки, посилюють гуманітарну катастрофу на Донбасі.

А Золоте ми відкриємо. Аби жителям окупованих територій було легше і зручніше приїжджати на підконтрольні українській владі регіони.

Й робитимемо все, аби всі ці КПВВ взагалі зникли з української землі ‒ як тільки повернемо наш контроль над нашим кордоном.

Ірина Геращенко

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-