Росія застосовує на Донбасі дев'ять типів дронів - InformNapalm

Росія застосовує на Донбасі дев'ять типів дронів - InformNapalm

Інфографіка
Укрінформ
Із початку бойових дій на окупованому Донбасі зафіксовано 9 типів російських військових безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляється на сайті міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.

“Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm звертає увагу, що загалом на окупованій території Донбасу за час бойових дій зафіксовано та доведено використання 8 типів БПЛА російського зразка: «Гранат-1», «Гранат-2», «Гранат-4», «Форпост», «Орлан-10», «Елерон-3СВ», «Застава», «Тахіон». А також ще один тип нових російських БПЛА із невстановленою назвою”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що по кожному із названих типів в базі даних досліджень спільноти InformNapalm є окремі OSINT-розслідування, а в деяких випадках навіть опублікована закрита документація про факти закріплення російських БПЛА за окупаційними корпусами із відкомандируванням операторів зі складу кадрових російських військових.

Читайте також: Україна чекає від ОБСЄ жорсткої реакції на збиті в зоні ООС російські дрони

При цьому в InformNapalm додали, що російські БПЛА “Орлан-10”, “Тахіон” і “Елерон-3СВ” також виставлялися окупаційними військами на демонстраційні стенди в Луганську на базі “Транспеле”.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю, 22 березня, начальник Головного командного центру – заступник начальника Об’єднаного оперативного штабу Збройних сил України генерал-майор Богдан Бондар продемонстрував у Верховній Раді два зразки збитих українськими військовими безпілотних літальних апаратів (БПЛА) російського виробництва: “Орлан-10” та “Елерон-3СВ”.

Крім того, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час засідання неформальної депутатської групи “Мінська платформа” наголосила, що Україна очікує жорсткої реакції від ОБСЄ стосовно збитих у зоні ООС російських безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-