Україна готова відновлювати міст у Станиці - Марчук

Україна готова відновлювати міст у Станиці - Марчук

Укрінформ
Україна готова в односторонньому порядку приступити до відновлення мосту в Станиці Луганській.

Про це повідомив представник України в ТКГ Євген Марчук у п’ятницю під час засідання неформальної депутатської групи «Мінська платформа», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна готова в односторонньому порядку приступити до відновлення мосту… Якщо Станиця Луганська відкриється, то ми дуже скорочуємо дистанцію для переходу — таким чином ми спрощуємо перехід приблизно 248 тисяч громадян по обидва боки", - зазначив Марчук.

Читайте також: Із початку "весняного перемир'я" загинули п'ятеро українських військових

Водночас він уточнив, що основна проблема, яка перешкоджає ремонту мосту в Станиці Луганській, полягає в тому, що Росія наполягає, щоб його ширина становила понад 4 метри. Таким чином, зазначає Марчук, буде створена можливість для проїзду важкої військової техніки. За його словами, Україна, у свою чергу, неодноразово пропонувала, щоб цей міст був завширшки 2,2 метра.

"Пропозиція категорично не сприймається. Також ми пропонували, щоб на мосту були встановлені дерев’яні кладки, які витримують не більше 5 тонн", - додав Марчук.

Як повідомляв Укрінформ, Україна планує у неділю, 24 березня, відкрити зі своєї сторони КПВВ "Золоте". Це значно б розвантажило пропускний пункт "Станиця Луганська", де щоденно лінію розмежування перетинає понад 11 тисяч громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-