Військові показали у Раді збиті російські дрони

Військові показали у Раді збиті російські дрони

Фото
Укрінформ
Українські військові у ВР під час засідання неформальної депутатської групи «Мінська платформа» продемонстрували два російські безпілотники, збиті Збройними Силами України у зоні ООС.

Зразки безпілотних літальних апаратів продемонстрував генерал-майор Богдан Бондар, начальник Головного командного центру – заступник начальника Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Демонструємо два зразки безпілотних літальних апаратів російського виробництва. Перш за все це «Орлан-10», його дальність роботи до 120 км в керованому режимі і близько 600 км в автономному режимі, і «Елерон-3СВ» - 25 км в керованому режимі», - сказав Бондар. Він уточнив, що безпілотник «Елерон-3СВ» було збито в районі Новолуганська 28 лютого.

Водночас Бондар повідомив, що ці безпілотники є російською розробкою і їх не було на озброєнні колишнього Радянського Союзу та, відповідно, Збройних сил України. «Зазначені зразки стоять на озброєнні збройних сил Російської Федерації», - сказав Бондар.

У свою чергу, 1-й заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко зауважила, що збиті літальні апарати є важливим доказом не просто присутності росіян на окупованих територіях, а шпигунства Російської Федерації в Україні.

«Це є доказом спроб незаконно передавати інформацію своїм військам, і так само направляти цілі для розстрілу українських населених пунктів. Україна буде протистояти цьому», - сказала перший віце-спікер.

Збиті російські новітні безпілотники продемонстровані СММ ОБСЄ з вимогою жорсткої реакції від місії на черговий факт присутності російських окупаційних військ на Донбасі, наголосила Геращенко у коментарі журналістам, повідомляє сайт БПП.

Вона наголосила, що за даними військових, які представляють Україну в безпековій підгрупі в Тристоронній контактній групі в Мінську, ці новітні російський безпілотники здійснювали шпигунські польоти над територією проведення ООС та робили для російських окупаційних військ наводки для обстрілів позицій українських військових. “Сьогодні цей безпілотник було продемонстровано СММ ОБСЄ для того, аби надавати цей фактаж і вимагати від СММ ОБСЄ жорсткої реакції”, - додала Геращенко.

Читайте також: Українські військові збили саморобний ударний безпілотник

Представник України в ТКГ Євген Марчук нагадав, що використання безпілотників заборонено Мінськими домовленостями.

Фото Антона Геращенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-