Вугільні шахти на окупованому Донбасі становить серйозну техногенну загрозу - експерт

Вугільні шахти на окупованому Донбасі становить серйозну техногенну загрозу - експерт

Укрінформ
Зі 150 вугільних шахт понад 100 перебувають на окупованих територіях та формують значні загрози для забруднення питної води.

Про це заявив заступник завідувача відділу енергетичної та техногенної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) Сергій Іванюта під час круглого столу "Протидія екологічним і техногенним загрозам в зоні військового конфлікту на Сході України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Серед найбільш серйозних техногенних загроз є припинення водовідливу та вентиляції шахт, багато з яких має гідравлічний зв'язок. І в результаті некерованого затоплення відбуваються підтоплення значних територій міст і селищ, масштабні забруднення поверхневих водозаборів... Із 150 вугільних шахт понад 100 перебувають на окупованих територіях, з них повністю зруйновано 7, понад 60 працюють в режимі відкачування води. І 35 шахт перебуває на контрольованій Україні території. Тобто більшість шахт працюють на територіях, що непідконтрольні Україні, і формують значні загрози для забруднення питної води", - наголосив Іванюта, додавши, що відсутність моніторингу в цьому плані створює серйозні ризики для держави.

Читайте також: Уряд закликають створити центр “екологічної реабілітації” Донбасу

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня ц.р. під час круглого столу “Протидія екологічним і техногенним загрозам в зоні військового конфлікту на Сході України” експерти запропонували уряду створити експертно-аналітичний центр з вирішення проблем екологічної та техногенної реабілітації Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-