Перебіжчик з “ЛНР” розповів про кадрових військових РФ на Донбасі

Перебіжчик з “ЛНР” розповів про кадрових військових РФ на Донбасі

Відео
Укрінформ
Співробітники контррозвідки СБУ спільно з українськими військовими здобули чергові докази участі військовослужбовців ЗС РФ у бойових діях на території тимчасово окупованої території Луганської області.

Їх надав перебіжчик - житель Стаханова, що на початку 2016 року вступив до лав незаконних збройних формувань, де служив у так званій інженерно-саперній роті, дислокованій в окупованому Луганську, а потім у «4-й окремій мотострілковій бригаді», повідомляє прес-центр СБУ.

"За свідченнями перебіжчика, командирами обох підрозділів є кадрові військові ЗС РФ. Зокрема, один із росіян особисто керував військовими навчаннями терористів на території окупованого Лутугинського району та відповідав за переміщення російської спецтехніки з Таганрога Ростовської області до Луганська", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія випробовує на Донбасі високоточні артилерійські боєприпаси — розвідка

За словами чоловіка, після фізичних знущань та моральних принижень від «керівного складу» він усвідомив хибність свого рішення та вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію.

Військовослужбовці ЗСУ затримали чоловіка під час перетину лінії розмежування та передали співробітникам Служби безпеки України.

Наразі у межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України колишній бойовик активно співпрацює зі слідством та надає свідчення щодо злочинів російських військових та їх маріонеток в ОРДЛО.

Служба безпеки нагадує, що особи, які добровільно поінформували правоохоронні органи про здійснення терористичної діяльності і сприяли її попередженню або припиненню, та якщо в їхніх діях немає складу іншого злочину, звільняються від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-