З початку року групи розмінування 38 разів допомагали рембригадам — штаб ООС

З початку року групи розмінування 38 разів допомагали рембригадам — штаб ООС

Укрінформ
Від початку року керівництвом ООС 38 разів виділялися групи розмінування для забезпечення безпеки ремонтно-відновлювальних робіт та гуманітарних місій на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС за підсумками колегії Донецької ОДА за участі командувача Об'єднаних сил Сергія Наєва.

“Від початку року за заявками Донецької ОДА та СЦКК від Об'єднаних сил 38 разів виділялися групи розмінування, щоб у повному обсязі забезпечили безпеку проведення цілої низки ремонтно-відновлювальних робіт та роботи гуманітарних місій”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, завдяки підрозділам ОС у січні вдалося запобігти гуманітарній катастрофі, коли внаслідок прориву водопроводу місто Торецьк та його околиці залишилися без води, а в цілому під загрозою опинилася значна частина Донецької області як на підконтрольній уряду України, так і на тимчасово окупованій території.

Читайте також: Окупанти готуються до боїв та поповнюють запаси донорської крові — МОУ

Крім того, за інформацією Наєва, місцеве населення Донеччини з початку року отримало гуманітарну допомогу на кілька мільйонів гривень.

“В рамках стратегічної ініціативи командувача Об'єднаних сил "Допомога Схід" у січні поточного року з Франції до Краматорська прибув гуманітарний вантаж медичного призначення на суму понад 2,5 мільйона гривень. У лютому Донецькій обласній травматологічній лікарні передано протези для тяжко хворих на суму мільйон гривень”, - цитує Наєва прес-служба.

Загалом же від початку надання допомоги у рамках ініціативи "Допомога Схід" десяти медичним закладам Донеччини та Луганщини передано гуманітарну допомогу медичного призначення на суму понад 5,3 мільйона гривень, повідомили в прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-