Американський дрон Global Hawk моніторить територію поблизу окупованого Донбасу

Американський дрон Global Hawk моніторить територію поблизу окупованого Донбасу

Карта
Укрінформ
Стратегічний розвідувальний безпілотний літальний апарат, який належить Військово-повітряним силам США, 1 березня здійснює моніторинговий політ поблизу лінії розмежування на Донбасі.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

“Сьогодні розвідувальний безпілотний літальний апарат RQ-4B Global Hawk о 9:00 розпочав моніторинговий політ поблизу окупованої частини Донбасу. Він належить Військово-повітряним силам США та базується на авіабазі, розташованій на острові Сігонела в Італії звідки злетів о 4-ї ранку”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, близько 7 години ранку після перельоту через територію Греції, Болгарії та Румунії він увійшов у повітряний простір України в Чернівецькій області. Станом на 14:30 він продовжує виконувати завдання у зоні проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі.

RQ-4 Global Hawk — стратегічний розвідувальний безпілотний літальний апарат, який здійснив перший політ 28 лютого 1998 року з авіабази Військово-повітряні сили США в Каліфорнії. Перший апарат Global Hawk був переданий ВМС США в 2004 році та приступив до виконання бойових завдань у березні 2006 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-