Представництво України у Відні засудило Росію за знищення безпілотника ОБСЄ

Представництво України у Відні засудило Росію за знищення безпілотника ОБСЄ

Укрінформ
Постійне представництво при міжнародних організаціях у Відні засудило глушіння БПЛА дальнього радіусу дії СММ з його подальшою втратою на окупованому Росією Донбасі і закликало РФ припинити знищувати майно ОБСЄ.

Відповідна заява розміщена на сторінці постпредставництва у Twitter.

"Ще один БПЛА дальнього радіусу дії розбився в окупованих Росією районах Донбасу. Попередній інцидент відбувся 27 жовтня 2018 року. Ми закликаємо Росію припинити знищувати та виводити з ладу майно ОБСЄ та виконувати взяті на себе зобов’язання", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 18 лютого подвійний GPS-сигнал безпілотного літального апарата (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії зазнав глушіння під час польоту поблизу н.п. Донецький (непідконтрольний урядові, 49 км на захід від Луганська), що неподалік від лінії зіткнення. Кількома хвилинами пізніше він почав неконтрольовано крутитися навколо своєї осі і втрачати висоту. За оцінкою СММ, БПЛА розбився у районі н.п. Бердянка (непідконтрольний урядові, 45 км на захід від Луганська).

Читайте також: На Луганщині розбився безпілотник ОБСЄ

Раніше 27 жовтня 2018 року СММ ОБСЄ втратила БПЛА дальнього радіуса в районі Нижньокринського (ОРДО) біля кордону з РФ після того, як дрон зафіксував зенітно-ракетний комплекс та слідкував за колоною з технікою. В ЄС заявили, що факти свідчать про те, що Росія та підтримуванні нею збройні формування несуть відповідальність за збиття цього безпілотника, а в США зазначили, що РФ має надати пояснення щодо її ролі в цьому інциденті.

Читайте також: Окупанти обстріляли безпілотник спостерігачів ОБСЄ біля Золотого

Українська делегація в ОБСЄ постійно наголошувала на необхідності розслідування та притягнення винних до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-