Порошенко просить ВР схвалити допуск іноземних військ на навчання в Україну

Порошенко просить ВР схвалити допуск іноземних військ на навчання в Україну

Укрінформ
У Раді зареєстровано законопроект №10067 “Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі у багатонаціональних навчаннях”.

Як повідомляється на сайті парламенту, ініціатором законопроекту виступив Президент України Петро Порошенко.

Згідно з додатком до законопроекту, йдеться про багатонаціональне навчання з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американське навчання “Репід Трайдент – 2019”, українсько-американське навчання “Сі Бриз – 2019”, українсько-румунське річкове навчання “Ріверайн-2019”, багатонаціональне навчання “Кленова Арка – 2019” та українсько-британське навчання “Воріер Вотчер – 2019”.

Багатонаціональне навчання з підготовки підрозділів збройних сил відбудеться в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) в селі Старичі Яворівського району Львівської області, та в інших військових частинах і полігонах Збройних сил України протягом року. Передбачається, що загальна чисельність сил, озброєння та військової техніки становитиме до 13000 військовослужбовців із озброєнням і військовою технікою та до 6 літаків і вертольотів. Від ЗСУ – участь візьме до 10 тисяч військовослужбовців, від збройних сил США – до 1500 військовослужбовців, та 1,5 тисячі — від збройних сил інших держав – членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Українсько-американське навчання “Репід Трайдент – 2019” відбуватиметься МЦМБ та триватиме 25 діб, червень-жовтень. Його учасниками стануть до 4200 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 30 одиниць колісної техніки, до 23 літаків і вертольотів. Так, від ЗСУ – до 2200 військовослужбовців, від ЗС США – до 1000 військовослужбовців та ще тисяча — від збройних сил інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Українсько-американське навчання “Сі Бриз – 2019” - 20 діб, червень-вересень. Районами його проведення визначено акваторію Чорного моря, військові аеродроми та полігони ЗСУ, кілька посадкових майданчиків, міжнародні аеропорти "Одеса" та "Миколаїв", військово-морські бази "Південь", "Схід", причали Одеського морського торговельного порту, морського торговельного порту "Южний", військовий порт Очаків. У них візьмуть участь до 1750 українських військовослужбовців, до тисячі американських військовослужбовців і до тисячі - від збройних сил інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Читайте також: Росія відправила два кораблі стежити за есмінцем США у Чорному морі

У навчанні “Ріверайн-2019” загалом планується участь до 200 військовослужбовців ЗСУ та стільки ж румунських військових. “Ріверайн-2019” проводитимуться близько 10 діб, квітень-листопад 2019 року, річка Дунай і її гирло та в акваторія Чорного моря.

Багатонаціональне навчання “Кленова Арка – 2019” триватиме до 14 діб (липень-грудень). Від Збройних Сил України участь у них має взяти до 100 військовослужбовців, від збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць програми “Партнерство заради миру” – до 350 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.

На військових аеродромах і полігонах у Миколаївській області протягом 16 діб (серпень- жовтень) відбуватиметься українсько-британське навчання “Воріер Вотчер – 2019”. Участь у ньому братиме до 380 військовослужбовців, зокрема 80 — від ЗСУ та до 300 — від збройних Сил Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-