Окупанти за день випустили по силах ЗСУ понад 300 снарядів - найбільше з початку року

Окупанти за день випустили по силах ЗСУ понад 300 снарядів - найбільше з початку року

Укрінформ
Російські окупаційні війська з початку вівторка випустили по позиціях Об'єднаних сил 307 снарядів і мін - це найбільша кількість з початку поточного року.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

"Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00, противник обстріляв позиції наших військ 11 разів, сім із яких – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, із загальною витратою 307 снарядів та мін калібрів 122, 120 та 82 мм", - йдеться у вечірньому зведенні.

Як наголошується, від початку поточного року сьогодні зареєстровано найбільше застосування бойовиками засобів вогневого ураження.

За інформацією штабу, по позиціях українських військових поблизу Лебединського бойовики вели вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм. Позиції в районі Водяного були обстріляні двічі - з артилерійських систем калібру 122 мм, а потім з мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Також двічі, з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, окупанти обстріляли українських військових біля Гнутового.

Поблизу Катеринівки бойовики вели вогонь із мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів, у районі Золотого-4 - з мінометів калібру 82 мм та, вдруге, із зенітної установки ЗУ-23-2. Двічі потрапили під вогонь російсько-терористичних сил українські військові поблизу Новозванівки - по них стріляли з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів. З мінометів калібру 82 мм, бойової машини піхоти БМП-1, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів окупанти вели вогонь біля смт Луганське.

Читайте також: На Луганщині розбився безпілотник ОБСЄ

"Підрозділи, що обороняються, у відповідь придушували ворожий вогонь шляхом застосування чергових вогневих засобів", - наголосили у штабі.

Зазначається, що внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил дістав поранення. Втрати противника наразі уточнюються, додали у прес-центрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-