У центрі Донецька спрацювали вибухові пристрої - ОБСЄ

У центрі Донецька спрацювали вибухові пристрої - ОБСЄ

Укрінформ
Співробітники Спеціальної моніторингової місії зафіксували вибухи в центрі Донецька.

"Вранці 18 лютого, близько 08:00, у непідконтрольному урядові Донецьку двоє співробітників СММ, стоячи перед місцем базування Місії на бульварі Пушкіна, почули щонайменше два вибухи орієнтовно за 100–150 метрів на південно-південний схід. Інші співробітники Місії перебували всередині будівлі. Ніхто не постраждав", - йдеться у повідомленні.

Пізніше команда СММ зафіксувала в цьому районі дві свіжі вирви (діаметром близько 70 см) приблизно за 100 та 300 метрів на південь від місця базування місії.

"Поблизу першої вирви, за 2 метри східніше газорозподільчої станції (на захід від бульвару Пушкіна) спостерігачі помітили, що чотири цеглини зі східного боку будівлі станції та східний звис даху, виготовленого із хвилястих листів, були пошкоджені", - зазначили в ОБСЄ.

Поблизу другої вирви, на відстані близько 7–8 метрів на північ від багатоквартирного будинку № 70 на вулиці Кобозева співробітники бачили бруд і невеликі пробоїни з північного боку будівлі.

Читайте також: На Донбасі закрили всі парафії УПЦ КП

"За оцінкою СММ, пошкодження в обох зазначених місцях утворилися внаслідок спрацювання безкорпусних вибухових пристроїв (невстановленого типу)", - зауважили у СММ.

За спостереженнями місії, загальна безпекова ситуація в місті "істотно не змінилася".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-